Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O IZMENI ODLUKE O PROGLAŠENJU LINIJA U JAVNOM INTERESU U VAZDUŠNOM SAOBRAĆAJU: Sledi izbor najpovoljnijeg ponuđača za prevoz do 10 destinacija


Postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će u periodu do četiri godine obavljati redovan avio-prevoz ka ukupno deset destinacija uskoro bi mogao biti pokrenut, jer je Vlada Republike Srbije usvojila Odluku o izmeni Odluke o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju ("Sl. glasnik RS", br. 87/2023), koja se odnosi na Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu i Aerodrom Morava u Kraljevu.

Kako je naglašeno, donošenjem ove odluke omogućeno je obavljanje redovnog avio-prevoza na linijama koje nisu komercijalno isplative, a koje su od značaja za privredni i društveni razvoj Republike Srbije.

- Linije na kojima je obavljanje redovnog avio-prevoza proglašeno javnim interesom su određene na osnovu inicijativa koje su dostavile lokalne samouprave Grad Niš, Grad Kraljevo i Grad Čačak - navodi se u saopštenju Vlade.

Na poslednjoj sednici usvojena je i Uredba o kategorizaciji državnih puteva ("Sl. glasnik RS", br. 87/2023), kojom su dopunjeni novi autoputevi kao državni putevi prvog A reda.

Reč je o putevima - A 6 Novi Sad-Zrenjanin-Beograd i A 7 Kuzmin-Sremska Rača-državna granica sa Bosnom i Hercegovinom (granični prelaz Sremska Rača), A 8 Ruma-Šabac i A 9 Bubanj Potok-Pančevo-državna granica sa Rumunijom, dok su privremeno kategorisani državni putevi broj 474 i 475 kao državni putevi II B reda (petlja Beograd, petlja Mostar, petlja Bubanj potok, auto-put kroz Beograd i Novi Beograd-petlja Surčin Jug.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 13.10.2023.
Naslov: Redakcija