Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI RADNA VERZIJA UREDBE O JEDINSTVENOM UPRAVNOM MESTU: Biće biti definisani bliži uslovi, kriterijumi i merila koji se primenjuju u postupku određivanja jedinstvenog upravnog mesta, kao i način saradnje nadležnih organa, u vezi sa postupanjem i obavljanjem poslova na jedinstvenom upravnom mestu


Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave formiralo je Radnu grupu koja priprema Radnu verziju teksta Uredbe o jedinstvenom upravnom mestu, ukazao je ministar Aleksandar Martinović te je najavio da će ovaj tekst uskoro biti završen. On je dodao da će ovim inicijalno biti definisani bliži uslovi, kriterijumi i merila koji se primenjuju u postupku određivanja jedinstvenog upravnog mesta, kao i način saradnje nadležnih organa, u vezi sa postupanjem i obavljanjem poslova na jedinstvenom upravnom mestu.

Ministar Martinović je podsetio i na to da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansijski podržava uspostavljanje jedinstvenih upravnih mesta na lokalu, i da u ovim modernim uslužnim centrima građani na jednom mestu i jednim dolaskom na šalter mogu da ostvare više prava.

“Ukupno 345 miliona dinara budžetskih sredstava Ministarstvo je uložilo u uspostavljanje jedinstvenih upravnih mesta. Za četiri godine, u periodu od septembra 2019. do danas, otvoreno je 40 JUM-ova, dok se do kraja godine očekuje još 15 novih. To znači da ćemo uskoro imati ukupno 55 JUM-ova i da će gotovo trećina teritorije Srbije biti pokrivena ovim jedinstvenim centrima za pružanje jednostavnih usluga”, rekao je Martinović i dodao da je kao resorni ministar obišao značajan broj jedinstvenih upravnih mesta te da je zadovoljan njihovim funkcionisanjem, a naročito time što se u njima i građani i službenici lako snalaze.


Izvor: Vebsajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 12.09.2023.
Naslov: Redakcija