Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

RAZMOTREN PREDLOG AKCIONOG PLANA ZA SPROVOĐENJE NACIONALNE STRATEGIJE ZA MLADE OD 2018. DO 2020. GODINE: Akcioni plan ima za cilj da sve institucije, organizacije i pojedinci, kao i svi drugi zainteresovani subjekti, realizuju strateške ciljeve Nacionalne strategije za mlade na optimalan, sveobuhvatan i sinhronizovan način


Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Vanja Udovičić, predsedavao je devetoj sednici Saveta za mlade, na kojoj je, nakon javnih konsultacija, razmotren Predlog akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade od 2018. do 2020. godine.

Udovičić, koji je i predsednik Saveta za mlade, istakao je da pomenuti akcioni plan ima za cilj da sve institucije, organizacije i pojedinci, kao i svi drugi zainteresovani subjekti, realizuju strateške ciljeve Nacionalne strategije za mlade na optimalan, sveobuhvatan i sinhronizovan način.

U skladu sa načelima omladinske politike i dosadašnjom praksom u postupcima pripreme javnih politika, Ministarstvo omladine i sporta je do sada organizovalo pet okruglih stolova, sa pozivom da se svi zainteresovani uključe u izradu ovog strateškog dokumenta.

Od samog početka, u izradi dokumenta su učestvovali i predstavnici udruženja mladih i za mlade, saveza, institucija, lokalnih kancelarija za mlade i sami mladi, pri čemu su time dali veliki doprinos njegovom kvalitetu, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 17.09.2018.
Naslov: Redakcija