Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE ODRŽANE 17.9.2014. GODINE


Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao predsednik dr Bojan Pajtić, prihvatila informaciju o radu pokrajinskih sekretarijata od 1. januara od 31. avgusta tekuće godine. Detaljna informacija o najznačajnijim rezultatima i brojnim aktivnostima pokrajinskih sekretarijata u proteklih osam meseci, biće upućena pokrajinskoj Skupštini radi informisanja poslanika.

Članovi Pokrajinske vlade prihvatili su i informaciju o stanju školske sportske infrastrukture u osnovnim školama u Vojvodini i njihovoj opremljenosti neophodnim spravama i rekvizitima. Informacija je rezultat realizacije prve mere iz Akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja školskog sporta, a reč je o poboljšanju materijalno - tehničkih resursa za razvoj školskog sporta.

Na osnovu podataka dobijenih od 509 vojvođanskih osnovnih škola, koje su odgovorile na anketu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, 399 osnovnih škola imaju fiskulturnu salu, koja zadovoljava kriterijume propisane Pravilnikom o normativima školskog prostora, opreme i nastavnih sredstava za osnovne škole.

Fiskulturnu salu nema 110 osnovnih škola u Vojvodini, od kojih 65 nema ni otvoreni teren.

U informaciji se navodi i da pri školama u Vojvodini trenutno ima 707 otvorenih terena, čija je prosečna površina terena 539,65 metara kvadratnih.

Radi daljeg unapređenja školske sportske infrastrukture, kako zbog kvalitetnije nastave fizičkog vaspitanja i vannastavnih aktivnosti učenika, tako i za realizaciju školskih sportskih takmičenja, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zadužuje se da i dalje ulaže sredstva u školsku sportsku infrastrukturu, odnosno u sufinansiranje izgradnje novih fiskulturnih sala, sanaciju i adaptaciju postojećih sala i otvorenih sportskih terena pri školama, kao i za njihovo opremanje potrebnim spravama i rekvizitima.

Iz tekuće budžetske, usmereno je 820 hiljada dinara Srpskom narodnom pozorištu iz Novog Sada za finansiranje dela troškova izvođenja predstave "Pikova dama", koju će 6. novembra izvesti umetnici iz Krasnojarska. Takođe, Turističkoj organizaciji opštine Vršac, usmereno je 400 hiljada dinara za sufinansiranje troškova organizacije 57. po redu manifestacije "Dani berbe grožđa".

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, 17.9.2014.