Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

BEOGRADSKI PARKING SERVIS PUSTIO U RAD APLIKACIJU ZA PLAĆANJE PARKIRANJA I TRAŽENJE SLOBODNOG MESTA


JKP "Parking servis" je saopštio da korisnicima nudi novu aplikaciju za plaćanje parkiranja i navođenje do najbližeg slobodnog parking mesta.

"Aplikacija automatski locira u kojoj zoni se nalazi vozilo i korisniku omogućava da brzo, jednostavno i sigurno plati parkiranje slanjem SMS poruke, platnom karticom ili sredstvima koja je deponovao na samoj aplikaciji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je novina da se parkiranje u garažama sada može platiti elektronski, bez odlaska na blagajnu i bez kontakta sa inkasantima - jednostavnim skeniranjem kartice, koju korisnici preuzimaju na ulasku u parkiralište i plaćanjem onlajn direktno iz aplikacije.

"Osim toga, kako je u Beogradu uveden e-Parking, informaciju o izdatim elektronskim dnevnim kartama, osim na sajtu, korisnici će dobijati i putem nove aplikacije. Dovoljno je da se registruju i 'Parking servis' će im slati obaveštenje da li je za to vozilo izdata elektronska dnevna parking karta, kao i kada im ističe plaćeno vreme parkiranja. Na aplikaciji postoji i mogućnost da korisnici uplate depozit od 200 do 2.000 dinara i tim sredstvima plaćaju sve usluge", saopšteno je.

Zvaničnu aplikaciju "Parking servisa" za mobilne telefone korisnici mogu besplatno da preuzmu u Google Play i App Store prodavnicama, kao i skeniranjem QR koda na svim saobraćajnim znakovima u zonskom području parkiranja.

"Svi koji žele da parkiraju bez kruženja u potrazi za slobodnim parking mestom i plate sve usluge 'Parking servisa' putem mobilnog telefona, mogu da instaliraju aplikaciju i koriste je za više vozila, jednostavnim unosom registarskih oznaka. U cilju realizacije strategije 'pametnog parkiranja' u Beogradu, 'Parking servisć već godinama u svoje poslovanje implementira najnovija svetska dostignuća iz oblasti parkiranja. Aplikacija je samo jedan od koraka u okviru e-Parkinga, u skladu sa tendencijom diigitalizovanja usluga komunalnih preduzeća i modernizacije poslovanja u okviru e-Uprave, a u skladu sa ekološkim principima", saopštio je "Parking servis".

Izvor: N1, 17.08.2020.
Naslov: Redakcija