Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

U PRIPREMI ZAKON KOJI ĆE REGULISATI RAD AGENCIJA ZA PRIVREMENO ZAPOŠLJAVANJE: Sindikati su saglasni da bi zakon morao da ograniči broj radnika koji se zapošljavaju na lizing i da to ne bi smelo biti više od deset odsto ukupnog broja zaposlenih u kompaniji, kao i da se na taj način ne mogu zapošljavati radnici u osnovnoj delatnosti kojom se bavi preduzeće


Oko 100.000 radnika u Srbiji trenutno radi preko agencija za zapošljavanje, procene su sindikata. Po najnovijim podacima Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja ima ih između 50.000 i 60.000 i angažovani su u svim oblastima rada, a agencija koje se bave posredovanjem u njihovom zapošljavanju ima oko 100.

Ova vrsta angažovanja nije zakonski regulisana, ali se već nekoliko godina unazad toleriše. Borba sindikata da se ovaj vid rada, popularno nazvan "rad na lizing", uvede u zakonske okvire, odložena je do daljeg zbog kadrovskih promena u Ministarstvu rada.

- Kada bi to moglo da se dogodi još je teško reći - smatra Zoran Mihajlović, sekretar Veća samostalnih sindikata Srbije. - Novi ministar pravi promene u Ministarstvu, a zakoni o štrajku, mirnom rešavanju radnih sporova i lizingu moraju da čekaju bolja vremena.

Mihajlović smatra da će za Zakon o agencijama za privremeno zapošljavanje morati da se formira nova radna grupa, i da ne očekuje nikakva pomeranja do jeseni. "Lizing" je najhitniji, jer, po njemu u toj oblasti ima najviše problema. Trenutno sve velike kompanije zapošljavaju ljude na ovaj način, pa čak i mnogih ministarstava.

Sindikati su saglasni da bi zakon morao da ograniči broj radnika koji se zapošljavaju na lizing i da to ne bi smelo biti više od deset odsto ukupnog broja zaposlenih u kompaniji, kao i da se na taj način ne mogu zapošljavati radnici u osnovnoj delatnosti kojom se bavi preduzeće.

Zarade zaposlenih preko agencije su i do 30 odsto manje od radnika koji su direktno zaposleni u preduzećima u kojima rade. Oni su praktično pravno nezaštićeni, a godišnji odmor, odsustvo s posla i zarade zavise od volje poslodavca.

Izvor: Vebsajt Novosti, J. Ž. S, 15.07.2017.
Naslov: Redakcija