Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPšTINA RS: DEVETO VANREDNO ZASEDANJE - ZAVRšENO RAZMATRANJE VOJNIH SPORAZUMA


Skupština Srbije završila je 17. juna 2015. godine razmatranje dva vojna sporazuma i dve odluke o multiunacionalnim operacijama u 2015. godini, a podršku predlozima najavili su poslanici i vladajuće koalicije i opozicije. Poslanici su razmatrali Sporazum Srbije i Rusije o vojno-tehničkoj saradnji i Sporazum Srbije i Belorusije o saradnji u oblasti odbrane.

Razmotrena je i Odluka o usvajanju godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2015. godini i još jedna Odluka o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u ovoj godini.

Ministar odbrane rekao je tokom rasprave da se učešće u multinacionalnim operacijama pokazuje da je Srbija aktivni činilac u očuvanja međunarodnog mira i bezbednosti i potvrđuje sopstveni ugled i jača poverenje u Vojsku Srbije u međunarodnom okruženju.

Vanredna sednica Skupštine Srbije počela je 16. juna 2105. godine, a na dnevnom redu je ukupno osam tačaka, među kojima i Predlog zakona o odbrani od grada.

Sednica će biti nastavljena 18. juna 2015. godine razmatranjem izmena i dopuna Finansijskog ugovora između Srbije i Evropske investicione banke o programu modernizacije škola.

Izvor: Vebsajt Beta, 17.06.2015.