Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

Zakon o privatizaciji: Uskoro poziv za prodaju Telekoma


Ministar privrede Željko Sertić najavio je da će vrlo brzo biti objavljen poziv za privatizaciju Telekoma, kao i da ključan kriterijum u odabiru kompanija neće biti cena već plan za dugoročno poslovanje.

"Budžet svakako neće biti spasen prodajom Telekoma, niti je to osnovna ideja za to preduzeće. Telekom Srbija mora sebi da obezbedi budućnost - danas Telekom dobro funkciniše i radi, ali to ne znači da će tako da bude za tri ili pet godina", rekao je Sertić.

On je naveo da će država u saradnji sa privatizacionim savetnikom, francuskom kompanija Lazard, objaviti poziv za prikupljanje javnih ponuda i pozvati svetske kompanije sa kojima smo ili nismo već razgovarali o tome.

"Pozvaćemo ih da dostave svoja pisma o zainteresovanosti u kojima treba da dostave modele i predloge za Telekom, pa ćemo videti ko će koliko da da, ali od cene su važnije izvesnost i investicije ", rekao je ministar privrede.

On je istakao da to znači da država neće dati Telekom odmah onome ko ponudi dve milijarde evra, umesto nekom ko ponudi milijardu i po, već da će glavni kriterijum biti da Telekom dugoročno dobro radi i zapošljava radnike.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 17.06.2015.