Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O IZMENAMA ODLUKE O OGRANIČENJU VISINE CENA I MARŽI OSNOVNIH ŽIVOTNIH NAMIRNICA I ZAŠTITNE OPREME: Važenje Odluke produženo za mesec dana


Kako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, Vlada Republike Srbije je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati.

Na spisku se nalazi 36 artikala i namirnica, a pre svih maske i rukavice čija je maksimalna cena u apotekama 120, odnosno 40 dinara.

U trgovinama su ograničene cene na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da ne smeju da prelaze nivo cena koje su ti proizvodi imali 5. marta ove godine.

Na spisku se nalaze brašno od pšenice, hleb, jestivo suncokretovo ulje, beli šećer, so, voda, povrće i voće, testenine, sveže meso, mesne prerađevine, riba, termički obrađeno kravlje mleko, mleko u pragu, jogurt, kokošja jaja, dečja hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdžent, rukavice od plastičnih masa, pelene za decu i odrasle, maramice, ubruse, toalet papir, plastične maske sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne maske za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, varikina i ostali dezinfektanti, asepsol, alkohol, i zaštitne naočare.

Izvor: Vebsajt Blic, 14.05.2020.
Naslov: Redakcija