Zastava Bosne i Hercegovine

KROZ SRBIJU OMOGUĆENA VOŽNJA SA CRNOGORSKIM TAG-OM: Funkcionisanje srpskih TAG uređaja kroz crnogorski sistem za naplatu putarine očekuje se tokom maja


Svi korisnici crnogorskih TAG uređaja koji se registraciju putem linka mogu da nesmetano prolaze kroz sve naplatne stanice u Republici Srbiji bez zaustavljanja i putarinu plaćaju elektronski, saopštilo je JP Putevi Srbije. Ovo je zvanično omogućeno od ponedeljka u 13 časova.

- Putevi Srbije završili su sve neophodne aktivnosti koje se odnose na integraciju TAG uređaja koji se koriste za naplatu putarine u Republici Crnoj Gori sa sistemom naplate putarine u Republici Srbiji - navode iz ovog preduzeća.

Kako preciziraju, TAG uređaji iz srpskog sistema za naplatu putarine, po rečima nadležnih iz crnogorskog preduzeća Monteput, još neko kratko vreme neće biti u funkciji u Crnoj Gori zbog kašnjenja njihova dva integratora naplatnih sistema.

- Puna produkcija i funkcionisanje srpskih TAG uređaja kroz crnogorski sistem za naplatu putarine koja zavisi od crnogorske strane, po rečima nadležnih, očekuje se tokom maja tekuće godine - naglašavaju iz Puteva Srbije.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 16.04.2024.
Naslov: Redakcija