Zastava Bosne i Hercegovine

ZAŠTITNIK GRAĐANA: Ne može se praviti razlika između vakcinisanih i nevakcinisanih, niti se iko može primorati na rad u javnom interesu


Epidemiog Predrag Kon govorio je o merama prilikom otkrivanja ilegalnih žurki, i dao predlog da se svi koji se na njima zateknu testiraju, takođe, predložio je i da kazna za učesnike zabava, ukoliko se otkrije da su pozitivni na koronu, bude društveno-odgovorni rad.Tim povodom zaštitnik građana Zoran Pašalić za RTS kaže:

- Ne može se praviti deoba, između vakcinisanih i nevakcinisanih, na svakom je da odluči da li će da se vakciniše ili ne

Osvrnuo se i na predlog rada u javnom interesu.

- Od 100 hiljada rešenja godišnje, samo jedan odsto se odnosi na rad u javnom interesu. Ne možete nikoga primorati da radi u javnom interesu. Za takav rad morate imati saglasnost onoga kome je takva kazna izrečena. Ne  može se niko naterati na to, postoje određeni uslovi. Prvo osoba mora da pristane na tu kaznu, i nikome ne može da se vređa dostojanstvo - naglasio je Pašalić, i dodao:

- Nije na meni da dajem predloge, ali bi moj predlog bio primena člana 308, a to je da se, kada neko lice krši uredbu, odmah procesuira. Bilo da je novčana ili kazna zatvora, ali da kazna bude na licu mesta - istakao je zaštitnik građana.

Izvor: Vebsajt Novosti, 17.03.2021.
Naslov: Redakcija