Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OTKAZANA SVA TURISTIČKA PUTOVANJA DO 15. MAJA 2020. GODINE: Povraćaj novca nije moguć, ali će putnici dobiti mogućnost zamene termina ili formu sporazumnog raskida ugovora i prenosa sredstava


Otkazuju se sva putovanja do 15. maja, odlučila je Juta.

Posle sastanka, predstavnici turističkih agencija odlučili su da se usklade sa merama vanrednog stanja u Srbiji i da otkažu zakazana putovanja.

"Povraćaj novca, nažalost nije moguć ", rekao je Aleksandar Seničić iz Jute. Kako navodi, taj novac je već isplaćen, odnosno, isplaćeni su partneri. Putnici će umesto toga dobiti mogućnost zamene termina, ili formu sporazumnog raskida ugovora i prenosa sredstava (da se odabere neki drugi termin za putovanje u toku godine).

Sve ovo odnosi se na putovanja do 15. maja.

Seničić naglašava da je još rano govoriti o letnjoj sezoni i da će se svakako pratiti situacija, ali je preporuka građanima da se ne otkazuju letnji aranžmani.

Turističke agencije će uvesti dežurstva, i biće na raspolaganju u ovim okolnostima, ističe Seničić. Prema njegovim rečima, agencije će svakako biti tu za svoje putnike i preporuka je da pozovete vašeg agenta kako biste dobili najadekvatnije informacije. Biće ažurirane i internet stranice. Putnici, kako ističe, neće biti prepušteni sami sebi.

Podseća da u ovoj situaciji svima nedostaje informacija, ali da će se pratiti preporuke nadležnih.

On ističe i da Juta nastavlja pregovore sa Vladom oko pomoći turističkoj privredi i povezanim industrijama, i dodaje da ti pregovori idu u dobrom, pozitivnom pravcu.

Izvor: Vebsajt Blic, 16.03.2020.
Naslov: Redakcija