Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA JEDNODNEVNA RADIONICA ZA RADNO PRAVO I ZARADE "RAD VAN RADNOG ODNOSA" U ORGANIZACIJI PARAGRAFA


Kompanija Paragraf Lex organizovala prvu jednodnevnu radionicu za radno pravo i zarade na temu Rad van radnog odnosa, a radionica je održana u Beogradu, u hotelu Prag, 15. marta 2019. godine.

Na radionici su učestvovali poslodavci iz privatnog i javnog sektora koji imaju potrebu za angažovanjem lica putem ugovora kojima se ne zasniva radni odnos, odnosno zaposleni kod tih poslodavaca koji rade na poslovima sačinjavanja ugovora, obračuna ugovorenih naknada i podnošenju poreskih prijava, kao i svim drugim subjektima koji ove poslove obavljaju za druga pravna i fizička lica (advokatskim kancelarijama, knjigovodstvenim agencijama...). Kapacitet raspoložive sale (40 mesta) je, usled velikog interesovanja, popunjen u potpunosti.

Na radionici je učesnicima omogućeno da steknu uvid u važeću zakonsku regulative, ali i sudsku praksu i službena mišljenja nadležnog ministarstva, a koja se odnosi na rad van radnog odnosa u privatnom i javnom sektoru radi njihove olakšane primene.

Prvi blok je bio posvećen ugovoru o privremenim i povremenim poslovima i novom ugovoru o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima. U drugom bloku smo se bavili ugovorom o delu, stručnom osposobljavanju i usavršavanju i ugovorom o dopunskom radu. Treći blok je bio posvećen ugovoru o pravima i obavezama direktora, ali i specifičnostima rada van radnog odnosa u javnom sektoru.

Predavači na održanoj radionici:

• Aleksandra Vasić, redakcija časopisa "Pravo u privredi",

• Marija Torlak, redakcija časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor",

• Ranko Jerković i Marko Jekić redakcija časopisa "Budžetski instruktor".

Izvor: Redakcija, 15.3.2019.