Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O DOPUNAMA ZAKONA O PRIVREMENOM REGISTRU DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE OD 16 DO 29 GODINA KOJIMA SE UPLAĆUJE NOVČANA POMOĆ ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA PANDEMIJE BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Dodatnih 100 evra pomoći biće isplaćeno u junu 2022. godine


Narodna skupština Republike Srbije usvojila je Zakon o dopunama Zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

U skladu sa Zakonom mladima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19.

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je da će po tom Zakonu mladi od 16 do 29 godina u junu dobiti dodatnu pomoć države u iznosu od 100 evra.

- Mi ćemo svima koji se budu prijavili novac prebaciti 1. 2. i 3. juna - rekao je Mali.

Oni koji su se prijavili za pomoć koja im je uplaćena početkom februara, ne moraju ponovo da se prijavljuju, a mladi koji su u međuvremenu napunili 16 godina se prijavljuju od 16. do 31. maja.

Mali je ukazao da je više od milion mladih dobilo pomoć države.

- Za nas je ovo izuzetno vazna pomoć, hteli smo da pokažemo snagu naših javnih finansija. U poslednje dve godine u vreme najteže krize naša zemlja je izdvojila 8,7 milijardi evra, odnosno preko 18 odsto BDP-a da pomogne i privredi i građanima - rekao je Mali.

On je istakao da je država ispunila svako obećanje koje je dala “u dan, i dinar”.

- Pokazali smo koliko je država jaka, to je slika potpuno drugačije Srbije koja pobeđuje u ekonomiji. Isplata mladima je još jedna potvrda uspešne i odgovorne ekonomske politike - poručio je ministar finansija.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Izvor: Vebsajt Kurir, 14.02.2022.
Naslov: Redakcija