Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VLADA RS: Utvrđen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije


Vlada Republike Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije, kojim se pojačava borba protiv diskriminacije i radi na njenom sprečavanju, u skladu sa tekovinama i zakonodavstvom Evropske unije.

Na izmenama i dopunama ovog Predloga zakona zajednički su sarađivali Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo pravde, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, kao i istaknuti profesori, sudije, stručnjaci u ovoj oblasti i predstavnici organizacija civilnog društva.

Na sednici je usvojena Uredba o utvrđivanju godišnjih programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2019. godinu, čiji je cilj unapređenje stočarske proizvodnje i genetskog kvaliteta u stočarstvu. Efekat će biti ostvaren kroz povećanje kvaliteta stočnog fonda, a indirektno i povećanjem proizvoda u mesnoj prerađivačkoj industriji. Od ukupnog iznosa od 250.000.000 dinara koji je opredeljen za posebne podsticaje, 145.000.000 dinara obezbeđeno je za postizanje odgajivačkih ciljeva u stočarstvu.

Vlada je usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa korišćenja sredstava za rešavanje stambenih potreba i druge programe integracije izbeglica u 2019. godini.

Cilj Uredbe je da se sprovedu mere neophodne za rešavanje stambenih potreba izbeglica u procesu njihove integracije. Regionalni stambeni program ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za 27 hiljada najugroženijih izbegličkih porodica u regionu, od kojih je 16.780 porodica u Srbiji.

Vlada Republike Srbije donela je preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da se raspust u osnovnim i srednjim školama produži, odnosno da se nastava ne održava od 18. do 24. februara.

Vlada je ovu preporuku, koja predviđa da prvi radni dan za osnovne i srednje škole bude 25. februar, donela zbog smanjenja rizika i izloženosti đaka virusu gripa.

Izvor: Vebsajt Vlade, 14.02.2019.
Naslov: Redakcija