Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PRIVREMENOM REGISTRU DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE OD 16 DO 29 GODINA KOJIMA SE UPLAĆUJE NOVČANA POMOĆ ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA PANDEMIJE BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Prijava mladih za pomoć države u iznosu od 100 evra do 30. januara 2022. godine. Pravo na prijave imaju svi oni koji su do 13. januara 2022. godine napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor


Mladi od 16 do 29 godina od petka u ponoć mogu da se prijave za pomoć države u iznosu od po 100 evra, a da bi to ostvarili treba da popune formular na sajtu Uprave za trezor.

Svi zainteresovani prijavu mogu da obave na idp.trezor.gov.rs do 30. januara.

Pravo na prijave imaju svi oni koji su do 13. januara ove godine napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ministar finansija Siniša Mali je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.

“Broj lične karte, JMBG i iz padajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplaćuje 100 evra. Sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete do banke i podignete taj novac”, rekao je Mali.

Ministar finansija rekao je u subotu da se u prvih 12 sati od početka prijave za jednokratnu pomoć države od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti prijavilo skoro 250.000 mladih.

Mali je na Instagramu napisao da je to “četvrtina građana koji imaju pravo na ovu pomoć”.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

“Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili”, rekao je Mali.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Biznis, 15.01.2022.
Naslov: Redakcija