Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

U NOVOM SADU POSTAVLJEN PRVI DVOSMERNI AUTOMAT ZA KRIPTOVALUTE


U poslednje vreme među Novosađanima, došlo je do povećanog interesovanja za trgovinu kriptovalutama, što je rezultiralo i postavkom prvog dvosmernog automata u gradu, na kojem je moguća kupovina najpopularnijih kriptovaluta u svetu....

Nakon Beograda i Novi Sad od nedavno pruža mogućnost građanima da koriste usluge kriptoaparata, jer se kod građana Srbije beleži pozitivan trend za trgovinom tom vrstom valuta, što će i Novom Sadu omogućiti da lakše i brže postane deo svetskog tržišta.

"Kriptovaluta je, digitalno sredstvo plaćanja razmene dobara i usluga koje je zasnovano na kriptografskom, na kriptografskoj zaštiti transakcija. Kriptovalute su decentralizovane i počivaju na blok čejn tehnologiji, koje obezbeđuju da zapise o svim transakcijama, koje su urađene pomoću ovih valuta budu zapisane distributivno na više lokacija i praktično ih je nemoguće menjati", rekao je Milan Šolaja, direktor Vojvođanskog ICT Cluster.

U jednom od marketa, u Narodnog fronta, Novosađani sada imaju priliku da se upoznaju sa kriptoaparatom. Minimalni limit za korisnike je 1000 dinara, a najviši 10.000 evra.

Konkretno ovaj aparat omogućava dvosmerne transakcije, to znači da je moguće za dinare kupiti kriptovalute. Trenutno je omogućena kupovinom bitkoina, lajtkojna i tirijuma, a isto tako moguće je prodati. Potrebno je da korisnik registrovan, verifikovan da bismo bili u saglasnosti sa regulativom, i postoje određeni limiti i određena pravila.

Izvor: Vebsajt RTV, 14.01.2019.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija