Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT BUDŽETA GRADA BEOGRADA ZA 2021. GODINU: Građani do 28. novembra 2020. godine mogu da daju svoje predloge za gradski budžet


Građani Beograda će moći do 28. novembra da glasaju, daju svoje predloge i tako učestvuju u kreiranju budžeta grada za 2021. godinu.

Beograd je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je nacrt budžeta, koji se nalazi na sajtu Skupštine grada, stavila na glasanje građanima.

Na zvaničnom sajtu Grada Beograda građani će putem formulara moći da upišu svoje predloge i navedu šta oni smatraju da je važno da se uradi za njih. Zatim će narednih sedam dana predlozi biti razmatrani, objaviće se koji su predlozi prihvaćeni, a nacrt budžeta početkom decembra naći će se pred gradskim odbornicima.

Građani će na ovaj način moći da predlože nove parkove, vrtiće ili škole, domove zdravlja, dečja igrališta, kao i sve ono što misle da je važno da se uradi u njihovom kraju. Neki predlozi će se odmah uvrstiti u budžet, neki će biti stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućnosti, a oni predlozi za koje Grad Beograd nije nadležan biće prosleđeni drugim institucijama. Predlozi građana koji su prihvaćeni biće objavljeni i oni će tačno znati koliko su uticali na ovaj budžet. To je ujedno i poruka kampanje da se u "Beogradu gradi i radi po tvom".

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 13.11.2020.
Naslov: Redakcija