Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VISOKI SAVET SUDSTVA: IZBORI ZA IZBORNE čLANOVE VSS IZ REDA SUDIJA BIćE SPROVEDENI 21. DECEMBRA 2015. GODINE


Izborna komisija Visokog saveta sudstva je odredila da će se izbori za izborne članove Visokog saveta sudstva iz reda sudija sprovesti 21. decembra 2015. godine od 07:30 do 15:30 časova.

Izborna komisija Visokog saveta sudstva je na sednici održanoj 13. novembra 2015. godine donela Odluku o izmenama odluke o izbornim radnjama i rokovima za sprovođenje postupka predlaganja kandidata za izbornog čalana Visokog saveta sudstva iz reda sudija i Odluku o izmenama pravila o radu biračkih odbora za sprovođenje postupka predlaganja kandidata za izborne članove Visokog saveta sudstva iz reda sudija.

Nedavno je Izborna komisija je utvrdila konačne liste kandidata za izborne članova VSS iz reda sudija, prema stepenu i vrsti suda.

Na konačnoj listi kandidata za Vrhovni kasacioni sud, Privredni apelacioni sud i Upravni sud su dva kandidata, a to su sudija Privrednog apelacionog suda, Branislava Goravica i sudija Vrhovnog kasacionog suda, Janko Lazarević.

Kada su u pitanju viši i privredni sudovi na konačnoj listi je osam kandidata - sudije Višeg suda u Beogradu Konstantin Mitić Vranjkić, Predrag Vasić i Ivan Jovičić, sudija Višeg suda u Novom Sadu Slobodanka Gutović, sudija Višeg suda u Kragujevcu Gordana Veljović, sudija Višeg suda u Nišu Aleksandar Teodosić, sudija Višeg suda u Pančevu Ksenija Ogrizović i sudija Višeg suda u Sremskoj Mitrovici Svetlana Đuričić.

Na konačnoj listi kandidata za sudove sa teritorije autonomnih pokrajina nalazi se pet kandidata - sudija Višeg suda u Novom Sadu Borivoj Pap, sudija Apelacionog suda u Novom Sadu Savo Đuričić, sudija Višeg suda u Pančevu Ksenija Ogrizović, sudija Višeg suda u Sremskoj Mitrovici Svetlana Đuričić i sudija Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici Milica Cvejić.

Na konačnoj listi kandidata za osnovne sudove, prekršajne sudove i Prekršajni apelacioni sud utvđeno je 17 kandidata.

Izborna komisija Visokog saveta sudstva je proglasila važećim 33 kandidacione prijave.

Nakon sporvedenih izbora u sudovima u Srbiji, članove VSS iz reda sudija izabraće Narodna skupština Republike Srbije na predlog VSS.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 16.11.2015.
Naslov: Redakcija