Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

13. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA BEOGRADSKE BERZE "UPGRADE IN BELGRADE 2014": 18. NOVEMBAR 2014. GODINE


U utorak, 18. novembra u beogradskom Hotelu Hyatt Regency biće održana trinaesta po redu Međunarodna konferencija Beogradske berze, UPGRADE IN BELGRADE 2014, na kojoj se očekuje preko 200 učesnika, koji će diskutovati na najaktuelnije teme iz oblasti privrede, finansija i tržišta kapitala.

Među govornicima ovogodišnje Konferencije Berze, između ostalog, najavljeni su i ministar privrede, gospodin Željko Sertić, Pavle Petrović, predsednik Fiskalnog saveta Republike Srbije, Miodrag Kostić, predsednik MK Grupe, kao i drugi brojni stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Cilj ovogodišnje Konferencije Beogradske berze jeste da stručnoj javnosti ponudi listu međusobno povezanih koristi koje tržište kapitala nudi, ali koje srpska ekonomija ne koristi. U tom smislu, teme su fokusirane na tri ključne oblasti: makroekonomsku situaciju u Srbiji, mogućnosti finansiranja poslovanja domaćih preduzeća putem tržišta kapitala i dosadašnji i budući očekivani razvoj srpske fondovske industrije. Pored toga, biće održano i specijalno predavanje na temu praktičnih aspekata emisije i trgovanja municipalnim obveznicama, koje predstavljaju jednu od efikasnih opcija finansiranja projekata lokalnih zajednica putem tržišta kapitala, koja do sada u Srbiji nije zaživela u odgovarajućoj meri.

Po četvrti put za redom, sastavni deo Međunarodne konferencije Beogradske berze biće i Regionalna investitorska konferencija, u okviru koje se profesionalni portfolio investitori na direktnim, individualnim B2B sastancima sa menadžmentom najkvalitetnijih akcionarskih društava upoznaju sa poslovanjem i planovima razvoja ovih kompanija. Ovogodišnja investitorska konferencija Berze okupiće 17 kompanija iz šest zemalja regiona, kao i 17 predstavnika investicionih kuća iz Evrope i SAD, a biće održano preko 125 planiranih B2B sastanaka. Kao i prethodne godine, suorganizator Investorske konferencije je investiciono društvo WOOD & Company iz Praga, jedno od vodećih investicionih društava u Centralnoj Evropi.

Generalni sponzor trinaeste po redu Međunarodne konferencije Beogradske berze je kompanija NIS a.d. Novi Sad, a među sponzorima su i AIK banka iz Niša, Banca Intesa iz Beograda, kao i Udruženje banaka Srbije.

Više informacija o ovogodišnjoj Konferenciji Beogradske berze, kao i pratećem obeležavanju godišnjica 125 godina od osnivanja i 25 godina od reosnivanja Beogradske berze raspoloživo je na internet stranicama: http://www.belex.rs/k14/index.php. 

Izvor: Redakcija, 16.11.2014.