Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE RS ODRŽANE 14.11.2014. GODINE: USVOJENI PREDLOZI ZAKONA O POTVRđIVANJU VIšE MEđUNARODNIH SPORAZUMA


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Kanade o podsticanju i zaštiti ulaganja i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Mađarske o drumskom prevozu putnika i stvari.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Belorusije o saradnji u borbi protiv kriminala.

Vlada je, takođe, usvojila i Uredbu o posebnom načinu priznavanja visokoškolskih isprava i vrednovanja studijskih programa univerziteta sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koji obavljaju delatnosti u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Univerzitetske diplome će najpre sertifikovati Komitet evropskih akademskih stručnjaka, koji je osnovala Evropska univerzitetska asocijacija, a onda razmatrati stručni samostalni organi visokoškolskih ustanova.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 16.11.2014.