Zastava Bosne i Hercegovine

NEDELJA BESPLATNE PRIPREMNE NASTAVE MENTORA ZA PRAVOSUDNI ISPIT: Nastava se odvija putem platforme ZOOM od 22. do 28. oktobra 2023. godine


U nedelju 22.10.2023. od 12 časova, putem platforme ZOOM, počinje nedelja besplatne nastave i pripreme za pravosudni ispit, koja će trajati od 22. oktobra do 28. oktobra. Na sledećem linku su otvorene prijave: https://forms.gle/4szFh8ag5ArMokKo7. Nakon prijave svi zainteresovani će dobiti tačan raspored nastave za ostatak nedelje.

Predavanja su osmišljena sa ciljem da svim kandidatima, kroz konkretne metode učenja, značajno uštede vreme i energiju u toku spremanja pravosudnog ispita. Sva predavanja su zasnovana na ispitnim pitanjima, a tako obimna materija biće obrađivana na sažet i razumljiv način. Tokom predavanja posebna pažnja biće posvećena potpitanjima koja ispitivači postavljaju i uz konkretne crteže, šeme, skice i asocijacije putem kojih ćete kroz samo nekoliko minuta naučiti čitave nizove nabrajanja, zapamtiti složene mehanizme postupaka i napraviti jasnu razliku između sličnih instituta.

Mentor za pravosudni ispit je nastao sa ciljem da se sva materija pravosudnog ispita efikasno predstavi na način koji olakšava pamćenje, učenje i razumevanje. Posebno je istaknuta činjenica da je preko 1.500 kolega do sada učestvovalo na nastavi, a tokom predstojeće nedelje besplatne nastave planirana su predavanja iz Upravnog i Ustavnog prava, kao i iz Stečaja i likvidacije. Takođe u nedelji besplatne nastave organizovan je i čas Organizacija pravosudnog ispita (usmeni i pismeni ispit) koji drži adv. Vukašin Jerinić - nekadašnji sekretar pravosudnog ispita Ministarstva pravde.

Tim Mentora za pravosudni ispit čine dr Nebojša Jerinić, adv. Nenad Vojnović i adv. Vukašin Jerinić.

Paragraf Lex, partner Mentora za pravosudni ispit, obezbedio je pravnu bazu Paragraf Lex kao zvanično sredstvo za rad u okviru kursa, a u okviru iste saradnje obezbedio je polaznicima 6 meseci besplatnog korišćenja pravne baze Paragraf Lex.

Za više informacija o programu, uslovima pohađanja i drugim detaljima možete se obratiti putem adrese: mentorpravosudni@gmail.com.


Izvor: Mentor za pravosudni, 16.10.2023.