Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O BUDŽETSKOM SISTEMU: Do 15.10 Nacrt zakona o budžetu, do 1.11. usvajanje Predloga tog zakona, Skupština Srbije usvaja budžet do 15. 12.


Detalji rebalansa budžeta Srbije za 2014. biće poznati sredinom naredne sedmice, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu finansija.

Kako su naveli u Ministarstvu, radi se na poslednjim tehničkim detaljima rebalansa, a sredinom naredne nedelje znaće se kada će Vlada Srbije da usvoji taj dokument i kada će biti prosleđen Skupštini na usvajanje.

Rebalans ovogodišnjeg budžeta će, kako je najavljivano, sadržati mere stabilizacije javnih finansija, među kojima je smanjenje plata budžetskih korisnika i penzija većih od 25.000 dinara.

Budžetom Srbije za 2014. godinu predviđeni su prihodi od 930 milijardi, rashodi od 1.113 milijardi, odnosno deficiti od 182,5 milijardi dinara, što je 4,6 odsto projektovanog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Zakonom o budžetskom sistemu predviđeno je da ministar finansija do 15. oktobra dostavlja vladi nacrt zakona o budžetu i da Vlada do 1.novembra usvoji predlog tog zakona, kako bi Skupština Srbije usvojila budžet do 15. decembra.

Izvor: RTV