Zastava Bosne i Hercegovine

SEDNICA POKRAJINSKE VLADE ODRŽANA 14.09.2018. GODINE


Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 14.09.2018. godine kojoj je predsedavao predsednik, Igor Mirović, utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o ustanovljavanju nagrade AP Vojvodine i pokrajinskih priznanja.

Tim dokumentom se predlaže da se ustanovi Nagrada AP Vojvodine “Mihajlo Pupin”, kao najviše priznanje koje se dodeljuje pojedincu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju AP Vojvodine.

Predloženo je da se ustanove pokrajinska priznanja za značajna ostvarenja, i to: u oblasti kulture - Priznanje “Ferenc Feher”, umetnosti - Priznanje “Pavle Jovanović”, obrazovanja - Priznanje “Đorđe Natošević”, nauke - Priznanje “Milutin Milanković”, privrede - Priznanje “Lazar Dunđerski”, sporta - Priznanje “Momčilo Tapavica”, ljudskih i manjinskih prava - Priznanje “Ljudevit Mičatek” i ravnopravnosti polova - Priznanje “Milica Tomić”.

Odluku o dodeli Pokrajinske nagrade i priznanja donosi Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja. Pokrajinska nagrada i priznanja dodeljuju se povodom datuma od pokrajinskog značaja, i to: Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji (25. novembar), dana obeležavanja Majske skupštine (15. maj) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10. decembar).

Na sednici je utvrđen Predlog pokrajinske skupštinske odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Zavoda za kulturu Vojvodine.

Tim izmenama predlaže se da Zavod za kulturu Vojvodine promeni naziv i nastavi sa radom kao Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski”. Osnivač Kulturnog centra je AP Vojvodina, a osnivačka prava vrši Pokrajinska vlada.

Izvor: Vebsajt Pokrajinske vlade, 14.09.2018.
Naslov: Redakcija