Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SUDIJE KOJE SU PRVI PUT IZABRANE NA SUDIJSKU FUNKCIJU POLOŽILE ZAKLETVU U NARODNOJ SKUPŠTINI: Zakletvu položilo ukupno 32 sudije, koji su izabrani na sednici Devetog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, koja je održana 24. jula 2018. godine


Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju položile su zakletvu, u Narodnoj skupštini, pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Zakletvu je položilo ukupno 32 sudija, koji su izabrani na sednici Devetog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, koja je održana 24. jula 2018. godine.

Predsednica Narodne skupštine je sudijama poželela uspešan rad i navela da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji.

"Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, kao novoizabrani nosioci pravosudnih funkcija, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini", rekla je Gojković.

Sudije u skladu sa Zakonom o sudijama, pre stupanja na funkciju, polažu zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 14.09.2018.
Naslov: Redakcija