Zastava Bosne i Hercegovine

GRAD BEOGRAD PRIPREMA AKT KOJIM BI SE RESTORANIMA BRZE HRANE U STAMBENIM ZGRADAMA ZABRANILA UPOTREBA ROŠTILJA NA PLIN I ĆUMUR: Odluka pred Skupštinom Grada do kraja godine


Grad Beograd je pre dva meseca formirao radnu grupu radi donošenja odluke da se restoranima brze hrane u stambenim zgradama zabrani upotreba roštilja na plin i ćumur. To pitanje je pokrenuto posle eksplozije plinske boce u Čika Ljubinoj ulici u centru grada.

Izrada nacrta odluke da se ugostiteljskim objektima u stambenim zgradama zabrani upotreba ćumura i plinskih boca je u toku.

"Ovom odlukom će biti precizirano ko vrši nadzor nad primenom te odluke. To su inspekcijski organi grada Beograda. Što se donošenja same odluke tiče, očekujemo da će radna grupa svoje zadatke završiti i pred Skupštinom grada Beograda i nacrt te odluke dostaviti do kraja tekuće godine", objašnjava Dragana Marković iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Električni roštilj je možda najbolje rešenje. U mnogim lokalima plinskih boca su se odavno rešili, jer rizik uvek postoji. Struja jeste skuplja, ali je to zanemarljivo u odnosu na bezbednost koja nema cenu.

Izvor: RTS, Boris Miljević, 13.08.2021.
Naslov: Redakcija