Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMENI ZAKONA O FINANSIRANJU POLITIČKIH AKTIVNOSTI, ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O IZBORU NARODNIH POSLANIKA, ZAKONA O PLANIRANJU I UREĐENJU PROSTORA I NASELJA, ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU – U SKUPŠTINSKOJ PROCEDURI


Narodni poslanik Zoran Živković ponovo je u skupštinsku proceduru uputio četiri zakonska predloga i jedan predlog rezolucije.

Reč je o predlozima zakona o izmeni Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, zakona o dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika, zakona o planiranju i uređenju prostora i naselja, zakona o dopunama Zakona o visokom obrazovanju i Predlog rezolucije Narodne skupštine o priznanju i osudi genocida nad Jermenima počinjenom u Osmanskom carstvu u periodu od 1915. do 1922.

Predlog zakona o dopuni zakona o izboru narodnih poslanika i Predlog zakona o izmeni Zakona o finansiranju političkih aktivnosti suštinski se odnose na zabranu komercijalnog reklamiranja političkih stranaka u elektronskim medijima.

Predlog zakona o planiranju i uređenju prostora i naselja za svoju osnovu uzima zakon iz 2003. godine, uz zadržavanje onoga što valja i uvođenje mnogih poboljšanja. Predlogom zakona o dopunama Zakona o visokom obrazovanju predviđa se uvođenje principa akademske čestitosti koji se temelji na samostalnoj izradi pisanih radova, kao i na striktnom poštovanju tuđih autorskih prava.

A Predlogom rezolucije o priznanju i osudi genocida nad Jermenima počinjenom u Osmanskom carstvu u periodu od 1915. do 1922. bi bila izražena solidarnost građana Srbije sa jermenskim narodom u njegovom nastojanju da se ispravi istorijska nepravda, te da se masovno ubistvo milion i po Jermena i zvanično okarakteriše kao genocid, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug, 16.08.2016.
Naslov: Redakcija