Zastava Bosne i Hercegovine

BEOGRADSKI SUDOVI I TUŽILAŠTVA NA NOVIM ADRESAMA TREBA DA POČNU SA RADOM 5. SEPTEMBRA


Krivična odeljenja beogradskih sudova i nadležna javna tužilaštva, koji će se do kraja meseca iseliti iz Palate pravde u Savskoj ulici, planirano je da počnu sa radom na novim adresama 5. septembra, objavilo je danas Ministarstvo pravde na svom sajtu.

Na sajtu Ministarstva istaknute tačne o adrese preseljenja sudova i tužilaštava, pošto bi u septembru trebalo da počnu radovi na renoviranju i rekonstrukciji beogradske Palate pravde, koji su planirani da traju dve godine.

Stalnu adresu u renovinaranoj zdradi za pravosudne organe u Katanićevoj 15 dobiće Drugi osnovni sud i Drugo osnovno javno tužilaštvo, dok će ostali sudovi i tužilaštva dobiti privremeni smeštaj za vreme renoviranja sedmospratnice u Savskoj ulici, koja nije imala gotovo nikakvu vrstu renoviranja ili radova na rekonstrukciji više od četiri decenije.

Na istoj adresi - Katanićeva 15, od 5. septembra privremeno će biti smešten Viši sud u Beogradu, koji je na svom sajtu istakao obaveštenje da zbog predstojeće selidbe neće raditi sa strankama 23. avgusta do 5. septembra, izuzev u predmetima koji se po zakonu i Sudskom poslovniku smatraju hitnim.

Viši sud je takođe napomenuo da će spiskovi rasporeda kabineta i sudnica koje će koristiti sudije krivičnih odeljenja Višeg suda u ulici Katanićevoj 15 biti naknadno istaknuti na vidnim mestima, kao i na samom ulazu zgrade.

U Katanićevoj 15, ali u takzvanoj "maloj Katanićevoj", biće smešteno i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će deliti zgradu sa već stalno useljenim Prekršajnim apelacionim sudom.

Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo osnovno javno tužilaštvo privremeno će biti smešteni u nekadašnjoj zdradi SIV- dva, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 104.

Krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo privremeno će se preseliti u zgradu kod kolega iz Parničnog odeljenja tog suda na adresi Bulevar Mihajla Pupina 16.

Svoju stalnu adresu osim Drugog osnovnog suda i tužilaštva u Katanićevoj 15 će od 5. septembra imati i Apelaciono javno tužilaštvo.

Što se tiče građanskih odeljenja pomenutih sudova, oni ostaju na dosadašnjim adresama, tako da šalteri, pisarnice i overe rade i tokom leta, kao i svake godine.

Izvor: Tanjug, 16.08.2016.
Naslov: Redakcija