Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODRŽANA PARAGRAFOVA JEDNODNEVNA RADIONICA PRAVA I OBAVEZE PO NOVOM ZAKONU O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI: Beograd, 16. jul 2019. godine


U organizaciji kompanije Paragraf, 16. jula 2019. godine, u Beogradu, održana je radionica pod nazivom "Prava i obaveze po novom Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti".

Na radionici je predavanje održao Zlatko Petrović - Pomoćnik generalnog sekretara - Sektor za nadzor u Službi Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Radionica je namenjena pravnim licima i preduzetnicima iz oblasti trgovine, bankarstva, medija, telekomunikacija, izdavaštva, osiguranja, bezbednosti, turizma, ugostiteljstva, javnim preduzećima, državnim organima i organizacijama, organima i organizacijama autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, ustanovama obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite, kulture, sporta, fizičke kulture i svim drugim organizacijama i licima koji obrađuju podatke o ličnosti i čiji se podaci obrađuju.

Na radionici je učesnicima omogućeno da steknu osnovna znanja o konceptu zaštite podataka o ličnosti i da se upoznaju sa pozitivnim pravnim propisima i faktičkim stanjem u ovoj oblasti u Republici Srbiji, kao i sa svim obavezama koje ih očekuju od 21. avgusta 2019. godine.

Na radionici je dat prikaz novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kao i poseban osvrt na praksu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštiti podataka o ličnosti.

Od tema izdvajamo:

Zaštita podataka o ličnosti - koncept i normativa

Zaštita podataka o ličnosti u Republici Srbiji - postojeći mehanizmi zaštite i ilustrativni slučajevi iz prakse Poverenika

Novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti - razlozi donošenja, postupak donošenja, opšta ocena zakonskog teksta

Analiza strukture Zakona

Opšte odredbe i načela Zakona

Pravna lica

Rukovalac i obrađivač

Prenos podataka o ličnosti u druge države i međunarodne organizacije

Poverenik

Pravna sredstva, odgovornost i kazne

Posebni slučajevi obrade

Prelazne i završne odredbe Zakona

Kompanija Paragraf u narednom periodu nastavlja sa organizacijom stručnih savetovanja i radionica, o čemu se možete informisati OVDE.

Izvor: Redakcija, 16.07.2019.