Zastava Bosne i Hercegovine

AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE: Objavljen Godišnji bilten finansijskih izveštaja za 2023. godinu, sa osnovnim nalazima o poslovanju pravnih lica i preduzetnika


Agencija za privredne registre je objavila Godišnji bilten finansijskih izveštaja za 2023. godinu, sa zvaničnim zbirnim podacima o poslovanju pravnih lica i preduzetnika.

Godišnji bilten finansijskih izveštaja je sačinjen na osnovu preliminarnih zbirno obrađenih podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i statističkih izveštaja za 162.718 pravnih lica i 117.115 preduzetnika, koji su u skladu s propisima uneti u bazu za statističke potrebe.

Pored Godišnjeg biltena, koji sadrži podatke za realni sektor, finansijske institucije i neprofitni sektor, objavljena je i analiza, u kojoj su dati osnovni nalazi o uspešnosti poslovanja pravnih lica i preduzetnika u 2023. godini.

Podaci objavljeni u Godišnjem biltenu daju prvi sveobuhvatni prikaz poslovanja pravnih lica i preduzetnika u protekloj godini. Poslujući u uslovima pojačanih rizika, privreda je već devetu godinu za redom bila profitabilna, ostvarivši pozitivan neto rezultat od 972.446 miliona dinara, koji je na godišnjem nivou povećan za 12,3%, a u privrednim društvima je ukupno bilo zaposleno 1.307.587 radnika.

Ostatak analize pročitajte ovde.

Godišnji bilten finansijskih izveštaja za 2023. godinu je objavljen u odeljku Registri/ Finansijski izveštaji / Publikacije / Godišnji bilten finansijskih izveštaja, gde je objavljena i prezentacija, kao i informacija Osnovni nalazi o poslovanju pravnih lica i preduzetnika u 2023. godini.


Izvor: Vebsajt Agencije za privredne registre, 14.6.2024.
Naslov: Redakcija