Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU "THE IMPACT OF MICA REGULATION ON THE FUTURE ACTIVITIES OF THE REPUBLIC OF SERBIA SECURITIES COMMISSION" U OKVIRU ORGANIZACIJE WEB3 POLICY LAB MEETUP


Predsednik Komisije za hartije od vrednosti, Marko Janković, održao je predavanje na temu "The impact of MICA regulation on the future activities of the Republic of Serbia Securities Commission", u okviru organizacije Web3 Policy Lab Meetup.

Ovom prilikom zainteresovani su mogli da čuju o aktivnostima i dosadašnjem radu Komisije u segmentu regulacije digitalne imovine, sa posebnim osvrtom na uticaj novog regulatornog okvira Evropske unije, poznatijeg kao MICA (Markets in Crypto-Assets). Prisutni su imali priliku da se detaljnije informišu o budućim planovima Komisije u vezi sa regulativom MICA i njenim uticajem na tržište kapitala.

Predsednik Komisije, naglasio je da će Komisija nastaviti da prati razvoj tržišta digitalne imovine i raditi na uspostavljanju adekvatnog regulatornog okvira koji će obezbediti zaštitu investitora i stabilnost finansijskog sistema.


Izvor: Vebsajt Komisije za hartije od vrednosti, 12.6.2024.
Naslov: Redakcija