Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O DODELI PRIZNANJA UNIVERZITETA U BEOGRADU: Bez počasnih doktorata za političare dok im traje mandat i tri godine nakon toga


Senat Univerziteta u Beogradu usvojio je izmene i dopune Pravilnika o dodeli priznanja tog univerziteta, tako da počasni doktorat više neće moći da se dodeljuje političarima u vremenu njihovog mandata i tri godine nakon završetka mandata.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić rekao je da su mnoge političke ličnosti iz zemlje i inostranstva dobijale počasne doktorate Univerziteta i da "od sada to više neće biti moguće".

Đokić je posle sednice Senata rekao novinarima da je drugom izmenom i dopunom Pravilnika propisano da će "jedna članica Univerziteta moći da predloži za počasni doktorat kandidata jednom u tri godine, a ne svake godine po više kandidata". 

"Imamo 31 fakultet, 11 instituta, imamo 42 članice. Svaka od njih će moći, jednom u tri godine, da predloži nekog kandidata za počasni doktorat. To je u neku ruku dobar potez jer neće biti hiperprodukcije bar počasnih doktorata sa našeg Univerziteta", rekao je Đokić.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Euronews, 15.06.2022.
Naslov: Redakcija