Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRONSKIM MEDIJIMA: Narodnoj skupštini RS predato 100.000 potpisa građana za ukidanje rijaliti programa i uvođenje pola sata programa kulture za decu


Grupa od tri nevladine organizacije okupljena u inicijativu "U ime kulture", predala je Narodnoj skupštini Republike Srbije kopije 113.459 potpisa građana koji su potpisivali inicijativu za ograničavanje rijalitija i uvođenje pola sata kulturnog programa za decu.

Predsednik Udruženja za zaštitu zakonitosti i ustavnosti Savo Manojlović rekao je da su predani ujedinjeni potpisi za zabranu rijaliti programa, koji su do sada dostavljani parlamentu, jer je vlast tokom vanrednog stanja kršila sopstvene odredbe o zabrani okupljanja.

Narodna skupština je imala dužnost, prema Ustavu Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 98/2006), da stavi na dnevni red potpise koji su sakupljeni u roku od sedam dana, kad ih ima 30.000, a mi smo imali 36.000 verifikovanih, objasnio je Manojlović.

On je najavio da će ta grupa nevladinih organizacija zato podneti Ustavnom sudu žalbu zbog kršenja odredbe o narodnoj inicijativi.

Izvor: Vebsajt Danas, 12.06.2020.
Naslov: Redakcija