Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UGOVOR O ZAJEDNIčKOM ULAGANJU "IGL HILSA" I REPUBLIKE SRBIJE POSTAćE PRAVOSNAżAN ZA MESEC DANA: KOMISIJA ZA KONTROLU DRżAVNE POMOćI MINISTARSTVA FINANSIJA UTVRđUJE POSTOJI LI U OVOM SLUčAJU POMOć DRżAVE I DA LI SE NJOME NARUšAVA KONKURENTNOST DRUGIH PRAVNIH SUBJEKATA U TOJ DELATNOSTI


Ugovor o zajedničkom ulaganju, potpisan 26. aprila između "Igl hilsa" i Republike Srbije, za mesec dana postaće pravosnažan, što je i uslov da bude objavljen, najavio je direktor "Beograda na vodi", Nikola Nedeljković.

Nedeljković je naveo da je zadatak Komisije za kontrolu državne pomoći Ministarstva finansija da utvrdi postoji li u ovom slučaju pomoć države i da li se njome narušava konkurentnost drugih pravnih subjekata u toj delatnosti.

Nedeljković je naveo da kredit koji država uzima od arapskog partnera od 130 miliona evra - 40 miliona za eksproprijaciju i 90 miliona za raseljavanje želežničkih objekata iz Savskog amfiteatra - nije pomoć države, jer ona uzima kredit po komercijalnim uslovima.

Na podsećanje da je rečeno da će "Igl hils" imati 68 posto udela u zajedničkom preduzeću "Beograd na vodi" i pitanje kako će biti sprovedena dokapitalizacija, Nedeljković je rekao da je sada preduzeće u stopostotnom vlasništvu Republike Srbije.

"Kako bi strateški partner imao udeo od 68 posto, treba da unese svoj kapital, u skladu sa poslovnim planom i ugovorom o zajedničkom ulaganju", rekao je Nedeljković, ističući da će najavljenih 150 miliona evra "svakako biti kapital koji unosi partner".

On je naveo da će cena kvadrata stana u "Beogradu na vodi" biti objavljena kada počne izgradnja prve dve zgrade.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 16.06.2015.