Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI IZMENE KRIVIČNOG ZAKONODAVSTVA I ZAKONA O PRAVOSUDNOJ AKADEMIJI


Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović razgovarala je sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem o radu tog ministarstva na sprovođenju aktivnosti iz Poglavlja 23.

Popović je izvestila komesara o rezultatima rada na podzakonskim aktima vezanim za set pravosudnih zakona, pri čemu je istakla potpunu posvećenost Ministarstva pravde i Republike Srbije evropskom putu.

Ona je ukazala na to da očekuje da Vlada Srbije uskoro usvoji novu Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije, poručivši da je Srbija spremna da nastavi sa svim aktivnostima na ispunjavanju GREKO preporuka iz Petog kruga evaluacije.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo zbog uključivanja Srbije u mehanizam vladavine prava, ukazavši na značaj te nove mogućnosti da u direktnoj komunikaciji sa državama članicama naša zemlja razgovara o svim aktivnostima.

Popović je istakla da će Ministarstvo pravde u toku ove godine usvojiti izmene i dopune krivičnog zakonodavstva, kao i Zakona o Pravosudnoj akademiji ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 32/2014 - odluka US i 106/2015) u cilju finalizacije celokupnog normativnog okvira vezanog za Ustavne amandmane.


Izvor: Vebsajt Vlade, 15.05.2024.
Naslov: Redakcija