Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONSTITUISAN NOVI SAZIV NACIONALNOG SAVETA ZA VISOKO OBRAZOVANJE


Na konstitutivnoj sednici formiran je novi saziv Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje od šesnaest članova, a za predsednika je izabran načelnik Instituta za transfuziologiju i hemobiologiju VMA prof. dr Bela Balint, dopisni član SANU.

Na predlog doktora Balinta, jednoglasno su izabrani i potpredsednici saveta profesor Mašinskog fakulteta Branislav Jeremić i profesor Fakulteta političkih nauka Ivan Radosavljević.

Početku konstitutivne sednice prisustvovao je ministar prosvete Mladen Šarčević koji je pozdravio formiranje novog saziva Nacionalnog saveta i dodao da je posle usvajanja reformskih zakona ostalo da se konstituiše Upravni odbor nove Agencije za akreditaciju.

"Moja namera je da visoko obrazovanje podignemo na još viši nivo, da što više novca obezbedimo za visoko obrazovanje na razne načine", ukazao je Šarčević i dodao da će se raditi na restituciji imovine Univerziteta, kao i na povećanju broja stranih studenata.

Sledeća sednica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, na kojoj će se razmatrati kvote za upis novih studenata, biće održana krajem aprila ili početkom maja.

Izvor: Vebsajt Politika, 12.04.2018.
Naslov: Redakcija