Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA MENTORING ZA 100 MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA: Javni poziv je otvoren do 15. maja 2015.


Nacionalna agencija za regionalni razvoj objavila je javni poziv Mentoring za 100 novoosnovanih i postojećih MSPP.

Javni poziv Nacionalna agencija za regionalni razvoj sprovodi u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama i centrima za razvoj MSPP u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Rumi, Beogradu, Požarevcu, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Novom Pazaru, Nišu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru, Kruševcu i Lajkovcu.

Cilj projekta je besplatna usluga mentoringa za odabranih 100 preduzetnika ili privrednih društava u trajanju od 50 sati po klijentu, a do kraja novembra 2015. godine.

Sadržaj mentoring usluga podrazumeva dijagnostikovanje, pomoć u pripremi razvojnih aktivnosti, planova i projekata, kako bi se dostigli što bolji poslovni rezultati, savetovanje i koordinaciju aktivnosti usmerenih na pristupanje fondovima, novim tehnologijama i konsultantskim uslugama.

Mentoring se odnosi i na pomoć u pripremi dokumentacije koja se podnosi poslovnim bankama i prilikom konkurisanja za programe podrške MSPP, kao i pri implementaciji razvojnih aktivnosti, planova i projekata, pomoć u pronalaženju poslovnih partnera, kroz republičku mrežu i u mreži EU, kao i u pronalaženju potrebnih informacija i konsaltinga.

Pravo da učestvuju u javnom pozivu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga, a koja su u većinskom domaćem privatnom vlasništvu i registrovani su na teritoriji Republike Srbije, imaju pozitivan poslovni rezultat u prethodnoj godini (za tzv. postojeće MSPP), izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa i koja ne obavljaju delatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću/lutriju.

Javni poziv je otvoren do 15. maja 2015. godine, a detaljnije informacije u vezi sa načinom prijave možete pogledati na internet prezentaciji Agencije. (ONLINE)

Izvor: Portal E-kapija, 16.4.2015.