Zastava Bosne i Hercegovine

LANSIRAN POS PROGRAM ZA BEZGOTOVINSKA PLAĆANJA: Inicijativa je namenjena institucijama, trgovcima i drugim malim biznisima koji žele da uvedu mogućnost bezgotovinskog plaćanja za svoje proizvode i usluge. Učešćem u programu oni će dobiti besplatnu instalaciju POS terminala ili softverskog rešenja za online prodaju, uz sniženu trgovačku naknadu


Vlada Republike Srbije i Nacionalna inicijativa za bezgotovinska plaćanja “Bolji način” predstavile su na petoj nacionalnoj konferenciji “Program za suzbijanje sive ekonomije 2023-2025”, a tom prilikom lansiran je i POS program za podršku elektronskom plaćanju.

Na sastanku predstavnika Vlade i privrede u Palati Srbija predstavljen je novi strateški dokument sa 23 mere za unapređenje kapaciteta inspekcijskih organa i jačanje poreskog nadzora, kao i podsticaje i olakšice za legalno poslovanje.

Na konferenciji pod nazivom “Digitalizacija kao izlaz iz sive ekonomije” obratio se ministar finansija i predsedavajući Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije Siniša Mali, a u okviru skupa je ozvaničen početak realizacije POS programa.

Ta inicijativa je namenjena institucijama, trgovcima i drugim malim biznisima koji žele da uvedu mogućnost bezgotovinskog plaćanja za svoje proizvode i usluge.

Učešćem u programu oni će dobiti besplatnu instalaciju POS terminala ili softverskog rešenja za online prodaju, uz sniženu trgovačku naknadu.

Na konferenciji su govorili i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad i potpredsednica Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Stanka Pejanović.

POS program predstavila je direktorka kompanije Mastercard za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Jelena Ristić i generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević. Tom prilikom prvi preduzetnik registrovan je za učešće u programu.

Takođe, ministri u Vladi Srbije i članovi Koordinacionog tela predstavili su rezultate i planove u svojim resorima za suzbijanje sive ekonomije: ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Biznis, 15.03.2023.
Naslov: Redakcija