Zastava Bosne i Hercegovine

IZMENJEN UGOVOR O IZBEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA SA PAKISTANOM


Od 1. aprila 2021. godine (u odnosu na poreze po odbitku) u Islamskoj Republici Pakistan, primenjuje se Ugovor između Vlade Republike Srbije i Vlade Islamske Republike Pakistana o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak ("Sl. glasnik RS - Međunarodni ugovori", br. 8/2010 - dalje: Ugovor), izmenjen Multilateralnom konvencijom za primenu mera koje se u cilju sprečavanja erozije poreske osnovice i premeštanja dobiti odnose na poreske ugovore ("Sl. glasnik RS - Međunarodni ugovori", br. 3/2018).

U odnosu na poreze po odbitku, Ugovor se u Republici Srbiji primenjuje od 1. januara 2022. godine (o čemu ćemo, podsećanja radi, ponovo blagovremeno izvestiti).

U odnosu na poreze koji nisu porezi po odbitku, Ugovor se, i u Republici Srbiji i u Islamskoj Republici Pakistan, primenjuje od 1. oktobra 2021. godine (o čemu ćemo, podsećanja radi, ponovo blagovremeno izvestiti).

Izmenjen tekst Ugovora biće blagovremeno objavljen na sajtu Ministarstva finansija (u rubrici: "Propisi - ugovori o izbegavanju dvostrukog oporezivanja" https://www.mfin.gov.rs/propisi/ugovori-o-izbegavanju-dvostrukog-oporezivanja/ )

Izvor: Redakcija, 16.03.2021.