Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ADVOKATURI: Advokatska komora Beograda brisaće iz Imenika sve advokate koji preko dvanaest meseci ne izvršavaju materijalne obaveze prema Komori po osnovu članarine i doprinosa Fondu solidarnosti


Upravni odbor Advokatske komore Beograda, na sednici održanoj dana 27.12.2022. godine, doneo je odluku da se u odnosu na sve advokate koji preko dvanaest meseci ne izvršavaju materijalne obaveze prema Komori po osnovu članarine i doprinosa Fondu solidarnosti donesu odluke o ispunjenosti uslova za brisanje iz Imenika advokata Advokatske komore Beograda propisanih članom 83. stav 1. tačka 8. u vezi stava 2. Zakona o advokaturi ("Sl. glasnik RS", br. 31/2011 i 24/2012 - odluka US), s tim da se postupak brisanja neće sprovesti ukoliko advokat u roku od 15 dana od dana prijema odluke izmiri materijalne obaveze prema Komori.

Ukoliko advokat u roku od 15 dana od dana prijema odluke o ispunjenosti uslova za brisanje iz Imenika advokata Advokatske komore Beograda propisanih članom 83. stav 1. tačka 8. u vezi stava 2. Zakona o advokaturi ne izmiri materijalne obaveze prema Komori, sprovešće se postupak brisanja iz Imenika advokata Advokatske komore Beograda.

Izvor: Vebsajt Advokatske komore Beograda, 10.02.2023.
Naslov: Redakcija