Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

UREDBA O UTVRĐIVANJU PROGRAMA PODSTICANJA RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ FINANSIJSKU PODRŠKU ZA POČETNIKE U POSLOVANJU U 2017. GODINI: Za bespovratna sredstva opredeljeno je 150 miliona dinara. Pored tog iznosa, opredeljeno je i 350 miliona dinara za kredite iz Fonda za razvoj, koji će preduzetnici moći da dobiju na pet godina, sa grejs periodom od godinu dana i kamatom od 1,5 odsto uz garanciju banke ili tri odsto uz ostala sredstva obezbeđenja


Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godini ("Sl. glasnik RS", br. 9/2017), a za bespovratna sredstva opredeljeno je 150 miliona dinara.

Preduzetnici mogu da dobiju bespovratna sredstva u iznosu od 30 odsto ulaganja.

Pored tog iznosa, opredeljeno je i 350 miliona dinara za kredite iz Fonda za razvoj, koji će preduzetnici moći da dobiju na pet godina, sa grejs periodom od godinu dana i kamatom od 1,5 odsto uz garanciju banke ili tri odsto uz ostala sredstva obezbeđenja.

Ciljevi programa su podrška početnicima za otpočinjanje samostalnog poslovanja kroz osnivanje novih privrednih subjekata, podsticanje zapošljavanja, podrška preduzetništvu žena, mladih i socijalnog preduzetništva.

Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda, imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije godinu dana pre podnošenja zahteva.

Izvor: Vebsajt RTV, 14.02.2017.
Naslov: Redakcija