Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAČANJE KAPACITETA PREDUZETNIKA U VOĐENJU I PROŠIRENJU NJIHOVOG TIMA: Besplatna edukacija u Novom Sadu tokom februara 2020. godine


Ukoliko ste preduzetnik koji počinje posao, ili imate svoj biznis već neko vreme, a potrebna vam je profesionalna pomoć u informisanju oko dobijanja sredstava, prilikom selekcije i regrutacije kao i uspešnog vođenja svog tima na najproduktivniji mogući način, onda je ovaj projekat za vas! Dobrodošli su i svi ostali zainteresovani!

Projekat je podržan od strane Američke ambasade, te su edukacije koje će izvoditi stručnjaci u ovim oblastima besplatne. Edukacije će pretežno voditi stručnjaci koji se preko deset godina bave određenom temom ili oni koji pored dugogodišnje privatne prakse, ove teme razvijaju i kroz svoju akademsku karijeru.

Glavni cilj je jačanje kapaciteta preduzetnika u proširenju njihovog tima, u zahtevnom procesu selekcije novih radnika, u razvoju i vođenju njihovog tima, tako da učesnici steknu veštine u pisanju poslovnog plana za dobijanje sredstava za nove zaposlene, pri selekciji i vođenju intervjua za posao, timskom razvoju, liderstvu, komunikacionim veštinama, a sve u cilju da njihov posao postane održiv i uspešan.

Samo jedan od deset preduzetnika uspeva da održi svoju kompaniju u prvih pet godina, a veštine u izboru, zadržavanju osoblja i liderstvu su ključne za opstanak. Osnova kompanije su radnici i njihov timski rad, kao i liderske veštine vođe. Zato veoma je važno prvih pet godina profesionalnu selekciju i dalji timski rad raditi na najbolji mogući način.

Obuke u Novom Sadu, na lokaciji Američki kutak, Kej žrtava racije 2b, održaće se po sledećem rasporedu:

  • 3.2.2020. ponedeljak, Informisanje o programima finansiranja za preduzetnike i novi trendovi u vođenju timova/HR, 15 - 17 časova
  • 4.2.2020. utorak, Motivacija za postignućem, 14 - 17 časova
  • 10.2.2020- ponedeljak, Upravljanje stresom, 14 - 17 časova
  • 11.2.2020. utorak, Asertivne veštine, 14 - 17 časova

Neophodno je da svoju prijavu rezervišete na vreme popunjavanjem prijavnog formulara na sajtu edukacijepreduzetnici.com

1. Asertivna komunikacija

Nakon obuke učesnici će znati kako kako da primene asertivne tehnike, tehnike izbegavanja manipulacije u komunikaciji, tehnike upućivanja i primanja kritike…

2. Motivacija za postignućem

Faktori motiva za postignućem, tehnike unapređenja motivacije, Skala za merenje opšteg motiva postignuća, postavljanje ciljeva, kako da emocije rade za nas i emocionalna inteligencija.

3. Upravljanje stresom

Svakodnevno se susrećemo sa situacijama i učestvujemo u događajima koji mogu izazvati stres našeg organizma. Za doživljaj stresa je važna individualna, subjektivna reakcija tela i duha na promenu, pa je stoga važno svesno tumačenje i shvatanje stresnog stanja u kojem se osoba nalazi: šta sve spada u stres, upravljanje emocijama u stresnim situacijama, tehnike prevazilaženja stresnih situacija, upoznajte tehnike opuštanja – uvežbavanje kratkih relaksacionih tehnika.

4. Informisanje o programima finansiranja za preduzetnike i novi trendovi u vođenju timova/HR

Na prvom delu će biti pružene informacije o subvencijama za zapošljavanje odnosno samozapošljavanje lica koja nisu zaposlena odnosno lica koja su započela posao (Start up preduzeća) i koji mogu unaprediti i razviti sopstveni posao kroz apliciranje ka potencijalnim fondovima/programima putem kojih mogu nabaviti neophodnu opremu/mašine, adaptirati/rekonstruisati prostor i sl.

Na drugom delu ovog događaja će biti pružene informacije o novim trendovima u upravljanju ljudskih resursa, od strane psihologa.

Više informacija dostupno je na sledećem linku.

Izvor: Vebsajt Edukacije preduzetnici, 15.01.2020.
Naslov: Redakcija