Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I VASPITANJA: Dostupne zbirke zadataka za malu maturu


Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu đaka koji polažu malu maturu su odštampane i mogu se nabaviti već od 16. januara 2018. godine u knjižarama "Prosvetnog pregleda" i drugim knjižarama širom Srbije ili pouzećem. Zbirke su dragocena pomoć osmacima da što bolje provere znanje pre konačnog izlaska na ispitni megdan u junu jer im približavaju model zadataka koji će se naći na završnom ispitu.

Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka – jedna petina je nova u odnosu na prethodnu godinu i svi su raspoređeni na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija, koje je pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, nalaze se rešenja. Zbirke su štampane i na jezicima nacionalnih manjina.

Sve tri zbirke koštaju kao i prošle godine, 670 dinara, a pojedinačno, cena Zbirke za srpski (maternji) iznosi 300 dinara, za matematiku 190, dok će se Zbirka zadataka za kombinovani test prodavati za 180 dinara. Osmaci koji žele da vežbaju zadatke i pitanja koji su bili na testovima prethodnih godina mogu da ih kupe po ceni od 200 dinara.

Izvor: Vebsajt Politika, S. G., 14.01.2018.
Naslov: Redakcija