Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VRAĆANJU ODUZETE IMOVINE I OBEŠTEĆENJU: Isplata korisnicima restitucije počinje 2022. godine


Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju utvrđuje se dinamika i tehnika emitovanja obveznica, radi isplate korisnika restitucije kojima pripada obeštećenje, izjavio je ministar finansija Siniša Mali u parlamentu.

"Ukoliko iznos obeštećenja ne prelazi 1.000 evra, po korisniku obeštećenja, ovim predlogom zakona se omogućava isplata isključivo u novcu, isplatom celokupnog iznosa, i to 31. marta naredne godine pod uslovom da su do 30.06. tekuće godine dobili pravosnažno rešenje", objasnio je ministar obrazlažući predložene izmene zakona.

On je dodao da je predviđeno da se obeštećenje u vidu državnih obveznica Srbije vrši emitovanjem obveznica, jednom godišnje za iznos obeštećenja koji utvrđuje Agencija na osnovu donetih rešenja o obeštećenju koja su postala pravnosnažna do 30. juna tekuće godine.

Osnovne elemente obveznica, utvrdiće Vlada Odlukom o emisiji, na predlog Ministarstva finansija do 30. septembra tekuće godine, a na osnovu svih rešenja o obeštećenju koja su postala pravnosnažna od 1. jula prethodne godine zaključno sa 30. junom tekuće godine.

Izvor: Vebsajt RTV, 15.12.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija