Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DRUŠTVO SUDIJA SRBIJE: POZIV SVIM SUDIJAMA DA PRILIKOM GLASANJA ZA KANDIDATE ZA čLANOVE VISOKOG SAVETA SUDSTVA IZ REDA SUDIJA, 21. DECEMBRA 2015. GODINE, PODRżE NAJBOLJE KANDIDATE


U vezi sa predstojećim izborima za izborne članova Visokog saveta sudstva iz reda sudija, Društvo sudija je izdalo Saopštenje, u kome se navodi da Visoki savet sudstva svoju ustavnu ulogu garanta nezavisnosti sudija i zakonsku nadležnost u upravljanju sudskim sistemom može da ostvari samo ukoliko njegovi članovi ispunjavaju kriterijume na koje je ukazalo Konsultativno veće evropskih sudija pri Savetu Evrope u svom Mišljenju broj 10.

Društvo sudija Srbije poziva sve sudije da prilikom glasanja za kandidate za članove Visokog saveta sudstva iz reda sudija, 21. decembra 2015. godine, daju svoj glas kandidatima koji su, svojim dosadašnjim radom i zalaganjem za nezavisnost sudske vlasti i sudija, dokazali da shvataju značaj nezavisnosti sudija i sudstva i da raspolažu moralnim i stručnim integritetom, iskustvom, razumevanjem pravosudnog sistema i sposobnošću da razmenjuju mišljenja i argumente, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Društva sudija Srbije, 14.12.2015.
Naslov: Redakcija