Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA: Vlada RS posvećena unapređenju rada pravosudnih organa


Vlada Republike Srbije posvećena je unapređenju rada pravosudnih organa i stvaranju uslova za efikasnije obavljanje poslova iz njihove nadležnosti, što je neophodan preduslov za jačanje vladavine prava kao strateškog opredeljenja Republike, rekla je ministarka pravde Maja Popović.

Ona se sastala se predsednikom Apelacionog suda u Novom Sadu Darkom Tadićem, v.d. predsednika Višeg suda u Novom Sadu Tijanom Jakovljević, v.d. predsednika Osnovnog suda u Novom Sadu Tamarom Radović, Višim glavnim javnim tužiocem u Novom Sadu Branislavom Lepotićem i Osnovnim glavnim javnim tužiocem u Novom Sadu Radetom Kaćanskim, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarka je, kako se navodi, upoznata sa aktuelnim potrebama sudova i javnih tužilaštava, kao i planiranom dinamikom preseljenja krivičnih odeljenja Osnovnog i Višeg suda u Novom Sadu i Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu u novi objekat u Stražilovskoj ulici, čiji su radovi u završnoj fazi izgradnje.

Predstavnici sudova i javnih tužilaštava izrazili su zahvalnost Ministarstvu pravde na prepoznavanju stvarnih potreba tih organa, koji će u novoj zgradi sprovoditi svoje nadležnosti.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt N1, 13.11.2023.
Naslov: Redakcija