Zastava Bosne i Hercegovine

REPUBLIČKI ZAVOD ZA STATISTIKU: Potrošačke cene u oktobru veće u odnosu na septembarske za 0,3%


Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u oktobru 2023. godine, u odnosu na septembar 2023. godine, u proseku su povećane 0,3%, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).Potrošačke cene u oktobru 2023. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 8,5%, dok su u poređenju sa decembrom 2022. godine u proseku povećane za 7%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga, u oktobru 2023. godine, u odnosu na prethodni mesec, cene su porasle u grupama obrazovanje (2,9%), odeća i obuća (1,7%), zdravlje (0,8%), u grupama alkoholna pića i duvan, oprema za stan i tekuće održavanje i restorani i hoteli (za po 0,5%), Stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva (0,3%) i u grupama transport i rekreacija i kultura (za po 0,2%).

Pad cena registrovan je u grupi komunikacije od 0,1%.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 13.11.2023.
Naslov: Redakcija