Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BUDŽETU REPUBLIKE SRBIJE ZA 2020. GODINU: Rebalans obuhvata sve kapitalne investicije, kao i planiranu pomoć i podršku zdravstvenom sektoru, od izgradnje kovid bolnica, ulaganje u rekonstrukciju bolnica, do nabavke opreme


Poslanici Narodne Skupštine Republike Srbije usvojili su rebalans budžeta za 2020. godinu.

Narodna Skupštine Srbije usvojila je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu, većinom glasova. Za je bilo 207 poslanika, a protiv 4.

Zakon će stupiti na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Rebalansom su predviđeni ukupni prihodi od 1.291,4 milijardi dinara i rashodi u visini od 1.774,4 milijardi dinara, odnosno deficit od 483 milijarde dinara (8, 75 odsto), kao i negativna stopa rasta od jedan odsto.

Rebalans obuhvata sve kapitalne investicije, kao i planiranu pomoć i podršku zdravstvenom sektoru, od izgradnje kovid bolnica, ulaganje u rekonstrukciju bolnica, do nabavke opreme.

Narodna Skupština nije prihvatila amandman na rebalans.

Ministar finansija Siniša Mali poručio je da će budžet za 2021. predvideti povećanje plata, minimalnih zarada, penzija.

Budžet će u narednih desetak dana biti usvojen na Vladi, naveo je Mali. Kada je reč o ekonomiji zemlje, Mali navodi da će Srbija imati najveći rast BDP-a u Evropi.

"Naša zemlja se već devet meseci bori na dva fronta za, za spas života i spas ekonomije. Cilj rebalansa je da doprinese i jednom i drugom", rekao je Mali.

Izvor: Vebsajt B92, 12.11.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija