Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Od 17. novembra 2020. godine dodatna ograničenja rada određenih objekata


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je da je Vlada donela odluku da ograniči rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, kao i tržnih centara i prodavnica, koji će biti zatvoreni od 21 čas do pet časova ujutru.

Brnabić je precizirala da su od te mere izuzete apoteke, dostava hrane, pumpe za točenje goriva i privreda koja radi i treću smenu.

Ove mere stupaju na snagu u utorak, 17. novembra, i važiće 15 dana, do 1. decembra, kada će Vlada ponovo odlučivati o merama, dodala je premijerka.

Prihvatila sam savet stručnog, medicinskog dela Kriznog štaba da uvedemo ove, restriktivnije mere, kako bismo zaustavili širenje virusa, objasnila je ona i napomenula da će se mere primenjivati od utorka, kako bi se svima koji su njima obuhvaćeni ostavio prostor da se prilagode i organizuju.

Mere će biti na snazi 15 dana, do 1. decembra, kada će Vlada odlučiti o tome da li treba dodatno da se pooštravaju ili produžavaju. Ali, nadam se da to neće biti potrebno, poručila je Brnabić.

Ona je istakla da Vlada trenutno ne razmatra zabranu kretanja, što bi, inače, bila sledeća mera u borbi protiv koronavirusa.

Ukoliko bude najneophodnije, mi ćemo ići sa tom merom, ali u ovom trenutku ni ne razmišljamo o tome. Znamo da je to sledeća mera, ali sva predviđanja su da će sada usvojene mere dati rezultate i da će broj novozaraženih početi da opada, objasnila je Brnabić.

Izvor: Vebsajt Vlade, 15.11.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija