Zastava Bosne i Hercegovine

UDRUŽENJE TURISTIČKIH AGENCIJA: Subagenti traže subvencije za likvidnost


Sekcija subagenata Udruženja turističkih agencija Srbije (UTAS) saopštila je da bi najpravednija mera za sprečavanje bankrota i otpuštanje radnika trebalo da bude subvencija za likvidnost.

Najavljena mera subvencija za polise od insolventnosti favorizuje manji deo agencija, a nikako ne pomaže najmanjim firmama kao što su posredničke agencije.

Ova mera ne sprečava bankrote i otpuštanja u turističkom sektoru, iako bi to trebalo da je njihov glavni cilj, navodi se u saopštenju.

Subagenti navode da su nezadovoljni što je deo turističke privrede koji čine turističke agencije posrednici potpuno izostavljen iz takozvane sektorske pomoći. Pomoć u vidu subvencija za polise od insolventnosti favorizuje manji broj agencija i preliva se osiguravačima umesto onima koji su najviše ugroženi.

U saopštenju se podseća da su posredničke agencije često porodične firme i da njihovo gašenje potpuno ostavlja bez prihoda čitave porodice.

Podržavamo i ostale zahteve za sektorskom pomoći koje su ranije uputili predstavnici turističkih agencija, a među kojima nije bila subvencija za kupovinu polise od insolventnosti, navodi se u saopštenju i dodaje da bi se deo pomoći za koju se zalažu vratio u budžet kroz poreze i doprinose.

Izvor: Vebsajt Danas, 11.11.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija